Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin seçim öncesi açıkladığı projelerinden olan hayvan barınağının yer tahsisi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dan onay geldi. Bundan sonraki süreçte projenin ihale edileceği öğrenilirken, çalışmanın bugün yayınlanan tasarruf tedbirlerine takılıp takılmayacağının birkaç güne netleşmesi bekleniyor. 

Üzerimize düşeni yaptık

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, proje ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu alan ile ilgili detaylı bilgi verdi. Albayrak paylaşımında şu ifadelere yer verdi,  “Haftaya güzel bir haberle başlıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca, Odunpazarı ilçemize bağlı Sarısungur Mahallemizde bulunan 14020 ada 10 parsel numaralı 10 bin 750 metrekare taşınmaz alan hayvan bakımevi yapılmak üzere tahsis edilmiştir. Şehrimizde yıllardır büyükşehir belediyesine ait bir tane dahi hayvan barınağı olmaması hiç yakışmıyor. Umarım artık bahane duymayız. Biz üzerimize düşeni yaptık, artık çözüm vakti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki 'ye şehrimize olan ilgileri için ayrıca teşekkür ediyorum” 

Artık iş Büyükşehir'de

Albayrak konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise, “Bu saatten sonraki konu artık Büyükşehir’e ait. Büyükşehir yer tahsisini istemişti Bakanlık da onayını verdi. Eskişehir’in en büyük sorunlarından bir tanesi ne? Başıboş köpekler. Bu zamana kadar yapılmamıştı, bir yer buldular ve Bakanlıktan izin istediler, Bakanlık da bunu engellemedi ve yer tahsisini yapmış oldu. Bu konu artık Büyükşehir’in yapacağı bir iştir, hemen hızlı bir şekilde hayata geçirmeliler ki, şehrimizin merkezindeki başıboş köpekler bir an evvel yerlerine kavuşmuş olsun ve vatandaşlarımızda sıkıntı yaşamamış olsun”

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı