Eskişehir'in köklü takımlarından Eskişehir Demirspor, içinde bulunduğu çıkmaz durumdan bir türlü kurtulamıyor. Yönetimsel anlamda ne yaptığı bilinmeyen bir camia olan Demirspor, Bölgesel Amatör Lig'e dönmesinin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen hala sahipsizlikten muzdarip. Bu durum, kulübün amatör liglerde bile tutunmasını zorlaştırıyor.

Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta sezonun ikinci yarısı başlamasıyla birlikte kırmızı lacivertliler sürekli kaybeden ve fark yiyen bir takıma dönüştü. Kulüp yönetiminin umudu olan Tren Garı Otopark geliri ise göz göre göre Ankara Demirspor'a gidiyor ve bu sorunu çözemeyen Başkan Mehmet Ali Hünerlier ve yönetimine büyük tepki gösteriliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Eskişehir il başkanları da bu duruma tepki gösteren isimler arasında yer alıyor. Eskişehir Demirspor'un durumunu yakından takip eden siyasi yetkililer, kulübün bu haliyle amatör liglere dahi katılıp katılamayacağını sorguluyor.

Teknik Direktör Engin Çalışır umutlu konuştu Teknik Direktör Engin Çalışır umutlu konuştu

Sosyal medya üzerinden ise Eskişehirli futbolseverler, kulübün acilen ligden çekilmesini bekliyor. Demirspor takımı, oynadığı 18 maçta sadece Kırşehir GHS'yi 4-1'lik skorla yenebildi ve 1 kez berabere kalarak sadece 1 galibiyet elde edebildi. Ayrıca, kalesinde tam 63 gol görmesi de tepkileri beraberinde getiriyor.

Eskişehir Demirspor gibi bir camianın geldiği son nokta, herkesi derinden üzüyor. Sezonun tamamlanmasına 8 haftalık bir süre kala, Demirspor hala ligde çekilen son sıradaki Kozlu Belediyespor'un üzerinde bulunması yürekleri burkuyor. Demirspor'un geleceği hakkında net birşey söylemek mümkün değil, ancak camianın içine düştüğü bu durumun bir an önce çözülmesi gerekiyor.

Muhabir: Fatih Arduç