Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin (ESTÜ) geleneksel hale gelen Oryantasyon Günleri etkinliklerinin ikinci gününde, İki Eylül Kampüsü’nde öğrenciler ve personelin katılımıyla bisiklet turu gerçekleştirildi. Etkinliğe ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan da katılarak öğrenci ve personelle birlikte pedal çevirdi.
Sarı Bisiklet etkinliği adıyla düzenlenen tur, üniversite içerisinde aktif yaşam kültürünü teşvik edecek sürecin ilk adımı oldu. Akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.
Aktif Yaşam Derneği, ETİ ve ESTÜ arasında imzalanan protokol kapsamında üniversiteye 45 bisiklet hibe edildi. Sarı Bisiklet Projesi kapsamında hibe edilen bisikletler, ilerleyen dönemlerde kampüs içerisinde kurulacak istasyon ve rotalar aracılığıyla öğrenciler ve personelin ücretsiz kullanımına sunulacak.
Rektör Prof. Dr. Özcan, kampüs içi ulaşımda çevreci ve sürdürülebilir bir alternatif sunmayı hedefleyen bu girişimin ESTÜ için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Ayrıca, proje sayesinde hem üniversite personelinin hem de öğrencilerin aktif yaşam temelli bisiklet kullanımının destekleneceğini belirtti.
Planlanan rota ve durakların tamamlanmasıyla birlikte bisikletlerin kısa sürede üniversite içinde aktif olarak kullanılmaya başlanacağı kaydedildi.