Bursaspor ile Eskişehirspor, “Doğa İçin Tek Yürek” sloganıyla düzenlenen dostluk maçında sahaya çıktı. Yanan orman alanlarının yeniden ağaçlandırılması için bilet gelirlerinin bağışlandığı anlamlı karşılaşmaya hem Bursa hem de Eskişehir taraftarları yoğun ilgi gösterdi.

Özellikle Eskişehirspor taraftarı, maç öncesinde bile büyük bir fark yarattı. Kendilerine ayrılan biletleri satışa çıkar çıkmaz saatler içinde tüketen siyah kırmızı taraftarlar, Bursa’da tribünleri doldurdu. Deplasmanda olmalarına rağmen siyah kıyafetleriyle görsel bir bütünlük sağlayan taraftarlar, 90 dakika boyunca hiç susmadı.

Coşkulu tezahüratlar, ve bitmeyen destekleriyle takımlarına güç veren Eskişehirspor taraftarı, hem sosyal medyada hem de ulusal basında büyük yankı uyandırdı. Tribünde oluşturulan atmosfer, “dostluk” temasının sahadaki en güzel yansıması olurken, Eskişehirspor taraftarı Türk futbolunda örnek gösterilecek bir tribün kültürü sergiledi.

Futbol otoriteleri ve sporseverler, sosyal medyada yaptıkları yorumlarda Eskişehirspor taraftarını övgüyle andı. Siyah kıyafetleri ile deplasmanda adeta ev sahibi gibi duran taraftar, “ders gibi tribün” olarak nitelendirilen bir performans ortaya koydu.

Maçın skorundan bağımsız olarak, dostluk ve dayanışma ruhunun ön planda olduğu gecede, Eskişehirspor taraftarının coşkusu hafızalara kazındı.

Muhabir: Kaan Sezer