Bu kapsamda, 20 Ağustos 2025 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Dr. Pakize Gizem Topçu tarafından “Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararları” konulu bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimin ardından, “Yerinde Sigara Bırakma Danışmanlığı Hizmeti” kapsamında katılımcılara poliklinik hizmeti de sunuldu.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızın başlattığı bu önemli hizmetle vatandaşlarımızın sigarayı bırakma sürecine destek olmayı hedefliyoruz. Amacımız, toplumda farkındalığı artırmak, tütün ürünlerinin zararlarına dikkat çekmek ve sigarayı bırakmak isteyen bireylerin yanında olmaktır.” dedi.
Doç. Dr. Bildirici ayrıca, söz konusu hizmetin sadece İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile sınırlı kalmadığını, ilimizde diğer kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri doğrultusunda da ziyaretlerin gerçekleştirilerek gerekli planlamaların yapıldığını belirtti.
Sigara bırakmak isteyen vatandaşlar için İlimiz genelinde toplam 13 Sigara Bırakma Polikliniği hizmet vermektedir. Merkezde: Eskişehir Şehir Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi, Osmangazi Üniversitesi Hastanesi, Tepebaşı 1 No’lu Sağlıklı Hayat Merkezi, Odunpazarı 1 ve 2 No’luSağlıklı Hayat Merkezi ,Odunpazarı Deliklitaş Sağlıklı Hayat Merkezi ve Tepebaşı Şirintepe Sağlıklı Hayat Merkezi İlçelerde: Alpu İlçe Devlet Hastanesi Beylikova İlçe Devlet Hastanesi, Çifteler Devlet Hastanesi, Mihalıççık Gün Sazak İlçe Devlet Hastanesi, Sivrihisar İlçe Devlet Hastanesi (Aktif hizmet vermektedir)