Toplantıda konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, 2026 yılını “umut ve aydınlık” temasıyla şekillendirmek istediklerini belirterek, kentin ortak akılla yönetileceğinin altını çizdi. Yunus Emre’nin hoşgörü anlayışından ilham aldıklarını vurgulayan Ünlüce, projelerin yalnızca belediye tarafından değil, toplumun farklı kesimleriyle birlikte oluşturulduğunu ifade etti.
Ünlüce, 2026 projelerinin üç temel kaynaktan beslendiğini belirterek, “İlk olarak vatandaşlarımızın belirlediği 26 öncelikli projeyi esas aldık. Ardından Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımızın görüşlerine başvurduk. Son olarak da beş yıllık stratejik planlamamızı temel aldık. Bu üç kaynaktan çıkan ortak irade ile yol haritamızı oluşturduk” dedi.
Yıl içerisinde yeni fikir ve projelerin de gündeme gelebileceğini ifade eden Ünlüce, ihtiyaçlara göre planların güncellenebileceğini, kentin gelişimi için herkesin katkısının önemli olduğunu vurguladı. Mecliste izletilen sunumla birlikte Eskişehir’in 2026 hedefleri detaylı şekilde ortaya konmuş oldu





