Eskişehir’de 21-28 Temmuz 2025 tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan trafik denetimlerinde binlerce araç ve sürücü kontrol edildi. Denetimlerde 19 bin 664 araç ve sürücü denetlenirken, 4 bin 404 trafik cezası uygulandı.

Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalarda 3 bin 114 yük taşıma aracı, 629 yolcu taşıma aracı ve 795 motosiklet denetimden geçirildi. Emniyet kemeri kullanımı kapsamında 6 bin 405 kontrol gerçekleştirilirken, 2 bin alkol denetimi yapıldı.

Denetimlerin sonuçlarına göre 208 araç trafikten men edildi, 43 sürücünün ehliyetine el konuldu, 70 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi, 75 yaralanmalı trafik kazasında birçok kişi yaralandı, 1 kazada ise ne yazık ki bir kişi hayatını kaybetti.

Ayrıca, farklı kategorilerde toplam 6 bin 721 kontrol daha yapılırken, trafik güvenliğini ihlal eden sürücülere göz açtırılmadı.

Eskişehir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, trafik denetimlerinin vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak adına aralıksız sürdürüleceği vurgulandı.


Muhabir: Fatih Arduç