Yerel seçimlere sayılı günler kala merak edilen AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkan adayları bu hafta sonu netleşiyor. Yerel seçimler öncesi hem AK Parti hem de CHP Eskişehir özelinde adayları belirleme sürecinde titizlikle hareket ediyor, öyle ki CHP’nin açıklanmayan belediye başkan adayları yarın genel başkan Özgür Özel tarafından açıklanırken, AK Parti’nin henüz açıklanmayan belediye başkan adayları ise Pazar günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açıklanacak. 

Yerel seçim çalışmaları başlıyor

AK Parti ve CHP il teşkilatı Eskişehir’de düzenlenecek aday tanıtım toplantısı öncesi hazırlıklarını tamamlarken, ilçe belediye başkan adayları sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Eskişehir’de merakla beklenen AK Parti’nin özellikle Odunpazarı ve Tepebaşı belediye başkan adayları ile CHP’de açıklanmayan ilçe belediye başkan adayları hafta sonu genel başkanlar tarafından bizzat açıklanmasıyla meraklı bekleyiş son bulmuş olacak. 

Vatandaşlar 31 Mart’ta sandık başında

31 Mart yerel seçimleri öncesi adayların açıklanmasını bekleyen kararsız seçmen ise kararını 31 Mart’ta sandık başına giderek vermiş olacak. Eskişehir’de uzun süre belediye başkanlığı yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in bu dönem aday olmayışı ve bu durumun seçim sonuçlarına etkisi kamuoyunda merakla beklenirken, ilçe belediyelerinde ise vatandaşların sandıkta vereceği karar da son derece merak ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi