Hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları gibi erken ölümlere yol açan kronik rahatsızlıkların önlenmesi amacıyla hayata geçirilen bu programla; aşırı tuz ve şeker kullanımının kademeli olarak azaltılması, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yaygınlaştırılması ve toplum sağlığının korunması hedefleniyor.
Bu kapsamda, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ve Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası iş birliğinde yürütülen çalışmalar sonucunda, belirlenen kriterleri başarıyla karşılayan dört işletme, yapılan denetimlerin ardından “Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımını Azaltan İşletme” unvanını almaya hak kazandı.
Bu işletmeler, menülerinde tuz ve şeker kullanımını bilimsel öneriler doğrultusunda azaltarak, hem müşterilerine daha sağlıklı seçenekler sunmakta hem de toplum sağlığının korunmasına katkıda bulunmaktadır.
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanvekili, Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Bahar Bilen; Bu uygulamanın sağlıklı beslenme bilinci yaygınlaştırılarak daha fazla işletmenin sürece dahil edilmesinin hedeflendiğini belirtirken, vatandaşların da bilinçli tüketici olarak sağlıklı seçenekleri tercih etmesinin önemine dikkat çekti, uygulamaya destek veren iletmelere çok teşekkür etti.