Tepebaşı Belediyesi liderliğinde, tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunları ele alıp üreticilere yardımcı olmak amacıyla oluşturulan Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Kızılinler ve ekibi, Ahmet Ataç ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Kurul tarafından 2023 yılında yapılan çalışmaların raporu Ataç'a sunuldu.

Rapor hakkında bilgi veren Kurul Başkanı Kızılinler “Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu olarak seçildiğimiz dönemde gördüklerimizi ve eğitim çalışmalarında elde ettiğimiz bilgileri bir vizyon belgesi haline getirdik ve başkanımıza sunduk. 2023 yılının değerlendirmesini yaptık ve 2024 yılında yapacağımız projeleri değerlendirdik. Özellikle Bozdağ bölgesindeki köylerle ilgili projeleri konuştuk. Geçen yıl yapılan festivallerin devam etmesini konuştuk” dedi.

Ataç ise, üreticilere her zaman destek verdiklerini belirterek “Üreticilerin desteklenmesi için birçok projeye imza attık. Çiftçi kadınlar için çilek fidesi dağıttık. Kadın üreticilere ev ekonomilerine katkı sağlamaları için satış noktaları oluşturduk. Ürünlerini kaybetmemeleri ve hijyenik bir ortamda muhafaza etmeleri için soğuk hava deposu açtık. Küçük üreticilere sıvı gübre desteği sağlıyoruz. Tepebaşı Belediyesi olarak birçok destek sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Fatih Arduç