Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çocukların bedensel, zihinsel ve sosyal sağlıklarının desteklenmesine yönelik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen atölye etkinlikleri sayesinde çocuklara daha farklı ve eğlenceli bir öğrenme ortamı sunuluyor. Yarıyıl tatil döneminde gerçekleştirilen atölyeler arasında Drama Atölyesi, P4C Atölyesi, Matematik Atölyesi, Resim Atölyesi, Ritim Atölyesi ve Acil Durum Farkındalık Atölyesi gibi çeşitli seçenekler bulunuyor.

Bu etkinliklerden biri olan "Acil Durum Farkındalık Atölyesi"nde 8-12 yaş aralığındaki çocuklara hayat kurtaracak bilgiler aktarıldı. Atölyenin ilk aşamasında, Çocuk Hakları Birimi'nde görevli eğitmenler, Afet İşleri Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle deprem öncesi, sırası ve sonrasında alınması gereken bireysel önlemler hakkında bilgilendirme yaptı. Ayrıca, çocuklara deprem çantası içerisinde bulunması gereken malzemelerin işbirlikçi öğrenme yöntemiyle öğretilmesini hedefleyen bir oyun da gerçekleştirildi. Atölye sonunda Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından her çocuğa acil durum çantası hediye edildi.

Atölyenin ikinci aşamasında ise çocuklar, Afet Koordinasyon Merkezi (AFKOM), 112 Acil Çağrı Merkezi ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nı ziyaret etti. AFKOM'da yetkililerden afet ve acil durumlarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. 112 Acil Çağrı Merkezi'nde ise acil durumların nasıl bildirilmesi gerektiği konusunda bilgilendirildiler. İtfaiye Dairesi Başkanlığı'ndaysa yangın, deprem, sel gibi afet durumlarında yapılması gerekenler anlatıldı. Uzman personelin gözetiminde gerçekleşen ziyaretler sonunda çocuklara broşür, kitap, şapka gibi çeşitli hediyeler verildi.

Bu etkinlikler çerçevesinde aileler, çocuklara hayati bilgiler kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Afet İşleri Dairesi Başkanlığı yetkililerine teşekkür etti. Bu etkinlikler sayesinde çocukların acil durumlarda bilinçli ve doğru hareket etmeleri için önemli bir farkındalık oluşturuldu.

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı