Eskişehir'de düzenlenen İnönü'den Sakarya'ya Millî Mücadele Rotası Logo Tasarımı Yarışması’nda ödül töreni yapıldı. TÜBİTAK 3005-Sosyal ve Beşerî Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen proje, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay tarafından yürütüldü. Proje, tarih ve edebi metinlere dayalı bilgilerle zenginleştirilmiş bir tur planlamayı ve bu turun katılımcıların bilgi düzeylerine ve duygu durumlarına etkilerini tespit etmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında, proje tanınırlığının artırılması için lise öğrencileri arasında bir logo tasarım yarışması düzenlendi. Yarışma sonucunda birinci olan Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Arda Öz, ikinci İsmail Yiğit Zan ve Esma Nur Külahlı, üçüncü Zeynep Berra Duran, ve mansiyon ödülü ise Belenay Çelik'e verildi. Öğrencilerin ödülleri Türkiye Genç İş İnsanları Derneği tarafından karşılandı.

Ödül töreni, Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" programında gerçekleşti. Birincilik ödülü Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, ikincilik ödülü Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Hv. Org. İsmail Güneykaya, üçüncülük ödülü Eskişehir Başsavcısı Ali Yeldan ve dördüncülük ödülü Prof. Dr. Semra Günay tarafından öğrencilere takdim edildi.

Muhabir: Beste Temel