Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, gençlere destek çalışmalarını eğitim, kültür, sanat ve sosyal alanda sürdürmeye devam ediyor. Büyükşehir Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen "Bir Sandalye Bir Termos" etkinliği, gençlerin büyük ilgisiyle sürüyor.

İş insanı ve girişimci Umut Rallas, "Sosyal Girişimcilik" konusunda gençlerle buluştu. Haller Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe gençler yoğun ilgi gösterdi. Rallas, toplumsal sorunları maddi kaygılar ve kar odaklı olmaksızın çözmek ve sistemleri dönüştürmek amacıyla yapılan sosyal girişimcilik faaliyetleri ile girişimcilik türleri hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Ayrıca Rallas, Mobilite Haber girişimi üzerinden ulaşım çeşitleri ve bu araçlar üzerine geliştirilebilecek durumlar ve tespit edilen problemler konusunda gençlere detaylı bilgilendirme yaptı.

Karşılıklı soru cevap bölümünün ardından etkinlik, fotoğraf çekimiyle sona erdi. Gençler, etkinliği çok beğendiklerini ve kendilerini farklı alanlarda geliştirme fikri verdiği için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı