Eskişehir, 2026 yılını "Eskişehir Yılı" olarak kutlarken, kentin yerel ekonomisini canlandıracak ve toplumsal dayanışmayı artıracak büyük bir adım atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in çağrısına kulak veren yüzlerce esnaf, her ayın 26’sında çeşitli ürün ve hizmetlerde yüzde 26’ya varan indirimler sunmaya başladı.
Esnaftan büyük destek
Kampanyaya tekstilden gıdaya, kafelerden kuaförlere kadar pek çok farklı sektörden destek geldi. Eskişehir sokaklarında asılan "Her Ayın 26'sı Eskişehir'in Günü" afişleri kente yeni bir hareketlilik kattı. Esnaflar, bu kampanya ile hem vatandaşın bütçesine katkıda bulunmayı hem de şehrin ticaret hacmini artırmayı hedefliyor.
"Şehrimizle birlikte kazanıyoruz"
Kampanyaya katılan bir kafe işletmecisi, "2026 Eskişehir Yılı'nda biz de üzerimize düşeni yaparak her ayın 26'sında tüm menümüzde yüzde 26 indirim sunuyoruz." derken; tekstil sektöründeki bir başka esnaf ise "Bu şehirden kazanıyoruz, bu şehirle büyüyoruz. Eskişehirspor havluları dahil pek çok üründe indirimler uyguluyor ve müşterilerimize hediyeler veriyoruz." sözleriyle kampanyanın heyecanını paylaştı.
Dayanışma ve keyifli alışveriş
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, çağrıya gönülden katılan tüm esnafa teşekkür ederek hayırlı kazançlar diledi.





