Eskişehir’de konut fiyatlarındaki artış sürerken ev kiralarına da yansıdı. Yeni bir düzenleme yapılmadığı takdirde kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla sona ermesi beklenirken, ev kiralarında ciddi bir artış görüldü. Önceki yıllarda kentin muhitlerine göre değişiklik gösteren ev kiraları, binaların yaşına ve konumuna bakılmaksızın fahiş fiyatlardan kiraya veriliyor.

Konut piyasası iyice karışacak

Eskişehir’de emlakçılık işiyle uğraşan bir kişinin önümüzdeki kira dönemleriyle ilgili yorumu ise şu şekilde oldu; 

“Eskişehir’de 1 ay önceki ev kiralarıyla bile şimdiki kiralar aynı değil. 1 Temmuz’da yüzde 25 sınırı kalkacağı için ev sahipleri şimdiden kiraları yüksek tutuyor. Önümüzdeki aylarda hemşire, öğretmen vs. atamalarının yapılması ve öğrencilerin gelmesiyle Eskişehir’de konut piyasası iyice karışacak. Şimdi pahalı görünen kira fiyatları birkaç ay sonra uygun sayılacak”

Eve taşımanın maliyeti 40 bin liraya dayanıyor

Eskişehir’de yaşayan bir vatandaş ise yüksek kiralarla ilgili şikayetini şu şekilde bildirdi; “Kiralardaki artış çok yüksek. Evlerin durumunu umursamadan 1+1 evler bile minimum 10 bin liradan kiraya veriliyor. 2+1 evler 12 bin liradan başlıyor, araya emlakçı komisyonu ve depozito da girince bir eve taşınmanın maliyeti 40 bin liraya dayanıyor. O da en iyi ihtimalle. Bu durumun önüne geçilmesi gerek.”

Muhabir: Beste Temel