Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sarıcakaya ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında organik ürünlerin güvenilirliğini artırmaya yönelik numune alma programı çerçevesinde işletmede yetiştirilen ıspanaktan örnek alarak Ankara Merkez Gıda Kontrol Laboratuvarı’na gönderdi.
Numunelerde sıfır kalıntı
2025 yılı boyunca farklı üreticilerden alınan 8 organik ürün numunesinde herhangi bir kalıntıya rastlanmaması, Eskişehir’de organik tarımın doğru ve titiz uygulamalarla sürdürüldüğünü ortaya koydu.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, organik tarımın yaygınlaştırılması, sürdürülebilir üretimin desteklenmesi ve güvenilir gıdaya erişimin sağlanması için saha denetimlerinin ve bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.





