Eskişehir’de kent merkezinde aynı anda çok sayıda mahallede patlama sesi duyuldu. Saat 11.10 sıralarında meydana gelen patlama sesinin nedeni araştırılırken, sosyal medyada çok sayıda vatandaş konu ile ilgili paylaşımlar yaptı. 

Eskişehir’de patlama mı oldu?

Vatandaşlar Eskişehir’de patlama mı oldu, Eskişehir’de patlama sesinin nedeni gibi sorular aratıyor. Öğle saatlerinde duyulan patlama sesinin nedeni merak ediliyor. Şehir merkezindeki patlama sesinin, uçağın ses duvarını aşması sonucu oluşan sonik patlamadan kaynaklandığı açıklandı. Sonik patlama olayı hava üssü bulunan Eskişehir’de hemen her sene meydana geliyor.

Eskişehir Valiliği’nden açıklama

Eskişehir Valiliği’nden yapılan açıklamada “İlimizde 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından bugün saat 16.00’a kadar emniyetli sahada test ve tecrübe uçuşu gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda saat 11.00 sularında hissedildiği gibi sonik patlama sesi duyulabilecektir” denildi. 

Sonik patlama nedir?

Sonik patlama, ses dalgası kaynağının ses hızında ya da ses hızından daha hızlı biçimde hareket etmesi sonucu oluşan şiddetli ses patlamalarıdır.

Muhabir: Fatih Arduç