Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla seyahatler sıklaştı. Eskişehir’de emekliler ise bu yolculuklardan yüzde 20 indirimli faydalanabilecek. Online biletlerde henüz bu seçeneğin gelmemesi dikkat çekerken çoğu firma koşullarını belirledi.

En sık kullanılan firmaların koşulları şöyle; 

Bir firma, emeklinin yolculuktan yüzde 20 indirimli bir şekilde faydalanabilmesi için bilet satış noktalarında emekliliğini belirten belge, kimlik gibi resmi içerikler ibraz etmesi gerektiğini belirtti. Online satışta henüz bu özellik güncellenmedi.

Bir diğer firma ise, müşteri hizmetlerini arayarak emekliliğiniz teyit edilmesi halinde bir kod oluşturuyor. Bu kod ile biletinizi yine online şekilde değil, otogardan ya da ilgili firmanın herhangi bir şubesinden alabiliyorsunuz.

1 Haziran’dan itibaren yürürlüğe giren yönetmelik için emekliliğinizi belirtmeniz şart. Aksi takdirde bilet alım işlemlerinden indirimsiz ücretlendirme gerçekleşiyor.

Eskişehir’de birçok firma indirimli tarifeler için hazırlığını yaparken bazı firmalar ise bayramdan sonra yapacağını belirtti.

Muhabir: Beste Temel