Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğü, Şubat ayında kent merkezi ve ilçelerde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında yapılan kontrollerde 229 firmada toplam 10 bin 760 ürün incelendi. Denetimler; fiyat etiketi, kasa-raf uyuşmazlığı ve benzeri başlıklarda yoğunlaştı.

Haksız fiyat artışı kapsamında ise 62 firmada 311 ürün denetlendi. Yapılan incelemeler sonucunda 6502 sayılı Kanun kapsamında tespit edilen aykırılıklar için toplam 829 bin 550 TL idari para cezası uygulandı.

Haksız fiyat artışı kapsamında yapılan denetimlere ilişkin tutanakların ise değerlendirilmek üzere Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderildiği bildirildi.

Yetkililer, tüketicilerin şikayetlerini Alo 175 Tüketici Danışma Hattı, CİMER ve e-Devlet üzerinden iletebileceğini belirtti. Ayrıca vatandaşlar, [email protected] adresine e-posta göndererek ya da 0222 230 05 15 numaralı telefondan Ticaret İl Müdürlüğü’ne ulaşabilecek.

Kaynak: Haber Merkezi