Sami Sipahi Ortaokulu velileri adına Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklamalarda bulunan Veli Deniz Durmuş, “Sami Sipahi Ortaokulu öğrencilerinin anne ve babaları olarak buradayız. Geçen sene Eylül ayında okulumuz hasarlı olduğu için yıkım kararı çıktı. Ardından Halil Sözer Ortaokulu’na bizi taşıdılar. Son bir yıl boyunca okulda ne tadilat yapıldı ne de yeni okul binası inşası ile ilgili bir çaba sarf edildi. Bizler de Sayın Milli Eğitim Müdürümüzden, derdimize derman olmasını talep edeceğiz. Tek amacımız çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim alacakları bir okul binası talebi” dedi. 

Misafir olduğumuz için hep öğlenci olacaksınız dendi

Durmuş şöyle devam etti, “Bulunduğumuz okulun içerisinde biz öğlenci olarak eğitim görüyoruz ve ‘misafir’ olduğumuz söylendiği için de hep öğlenci olacağımız söyleniyor. Ancak 7 ve 8. Sınıf öğrencileri için çok büyük sıkıntı olacak çünkü veliler çocuklarını dershanelere yazdırmışlardı ve o çocuklar öğleden sonra dershaneye gitmeyi planlıyorlardı ama maalesef o imkanları da olmayacak. Devletimiz çok büyük, bize mutlaka bir bina tahsis edecektir. Onun için de Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü ile görüşmeye geldik” 

Hakkaniyetli davranılmalı

Durmuş, “Okullar arasındaki uzaklık vs. bizim için çok sorun değil. Biz sadece bir bina tahsis edilmesini talep ediyoruz. Bina tahsis edilemiyorsa eğer önümüzdeki yıllarda sadece öğlenci olarak kalmamamız. Karayollarının içerisinde yeni bir bina yapılıyor, hiçbir öğrencisi yok mesela o binanın. Oraya bizim okulumuz bitene kadar kayıt almayıp bizleri oraya taşısalar, bizim okulumuz bittikten sonra biz zaten kendi okulumuza taşınacağız, o zaman o okula öğrencilerin kayıtlarını yaptırsalar aslında iş çözülecek. Ya da hiç yapamıyorlarsa hakkaniyetli bir şekilde diğer okulla birlikte bir dönem sabahçı bir dönem öğlenci olacak şekilde devam edilmesidir talebimiz” 

Veli Detay

Bu kadar veli sokaklara döküldük

‘Okul müdürünüz bu konuda ne düşünüyor?’ sorusuna Durmuş, “Okul müdürümüz bir şey yapamadı ki biz buraya geldik. Başka bir açıklaması var mı? Bu kadar veli sokaklara döküldüğümüze göre, son bir yıldır hiçbir şey yapılmadığına göre… Yorum yapamam belki kendisi bürokratik anlamda bir şeyler çabalamış olabilir ama inanın biz bilmiyoruz. Biz veliler olarak dedik ki, rica ederiz İl Milli Eğitim Müdürümüzden, bizi kıracağını da hiç düşünmüyorum. Kendisiyle bir görüşelim biz yol göstersin istedik. Devletimiz bize bir bina bulacaktır diye düşünüyorum” 

900 öğrencinin mağduriyeti söz konusu 

Durmuş, “900 öğrencinin mağduriyeti söz konusu, biz kalıcı bir çözüm bulunmasını talep edeceğiz. Okulun içerisinde misafirlik de çok hoş bir kavram değil bence. Biz misafirmişiz, burası sonuçta Devletimizin bizim vergilerimizle yaptığı bir okul, biz misafir değiliz, hepimiz bu ülkenin ev sahipleriyiz. Hakkaniyetli bir şekilde bir okul bir dönem sabahçı bir dönem diğer okul sabahçı olarak bu sorun çözülebilir diye düşünüyoruz”
 

Muhabir: Fatih Arduç