Murat Atak'ın yönettiği "Düdüklüde Kıymalı Bamya" ve Murat Karasu'nun yönettiği "Ayak Bacak Fabrikası" adlı oyunlar, İstanbul seyircisi tarafından büyük beğeni topladı. Oyunlar, İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahnede sahnelendi ve tamamı kapalı gişe oynandı. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin izlediği oyunlar, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Eskişehir tiyatrosunun sanatsal başarısı ve kalitesi bir kez daha kanıtlandı.

Oyunlara sinema, televizyon ve medya dünyasından birçok isim de katıldı. Usta oyuncu Zihni Göktay, duayen gazeteciler Oktay Ekşi ve Pınar Türenç, yazar Yazgülü Aldoğan, sanatçı Bedri Baykam, oyuncu ve yönetmen Dilek Türker, tiyatro eleştirmenleri Asu Maro ve Beki Haleva gibi isimler, Eskişehir ekibinin oyunlarını izleyerek tebriklerini iletti.

Eskişehir Şehir Tiyatroları, başarılı turnesiyle İstanbul'da büyük etki yarattı. Şubat ayı ortasında ise İstanbul Şehir Tiyatroları'nın konuğu olarak "Ayak Bacak Fabrikası" adlı oyununu bir kez daha İstanbul seyircisiyle buluşturacak.

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı