Eskişehir konut fiyatı artışında rekora koşuyor Eskişehir konut fiyatı artışında rekora koşuyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2024 yılı mart ayı kurulan ve kapanan şirket verilerini paylaştı. Eskişehir’de kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı ayına göre düşüşe geçti. 

Verilere göre Eskişehir’de ay içinde 44 şirket, 6 kooperatif ve 23 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu gerçekleşti. Dönemde 13 şirket tasfiye işlemi gördü, 2 şirket ve 21 gerçek kişi ticari işletmesi ise faaliyetine son verdi.

Eskişehir’de 2023 mart ayında 74 şirket, 6 kooperatif, 31 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu gerçekleşmiş, dönemde 10 şirket, 1 kooperatif tasfiye işlemi görmüştü. Aynı dönem kaydına göre 8 şirket ve 20 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapanmıştı.

Eskişehir ülke genlinde 24’üncü sırada

Türkiye’de mart ayında en fazla sayıda şirket kurulumunun kaydedildiği iller şu şekilde; 

Adana, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Konya, Kocaeli, Gaziantep, Muğla, Diyarbakır, Hatay, Kayseri, Denizli, Manisa, Tekirdağ, Şanlıurfa, Sakarya, Balıkesir, Kahramanmaraş, Samsun, Aydın, Eskişehir, Çanakkale, Van, Malatya, Mardin, Nevşehir, Afyonkarahisar, Trabzon, Ordu, Aksaray, Batman, Düzce, Adıyaman, Edirne, Yalova, Şırnak, Erzurum. 

Muhabir: Beste Temel