İstanbul Atletizm Spor Kulübü, Bursa Osmangazi Belediye Spor Kulübü, Ankara Masterleri Atletizm Spor Kulübü, Tempo Spor Kulübü, Çaycuma Atletizm Spor Kulübü, Bursa Atletizm Masterler Kulübü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Anadolu Hisarı İdman Yurdu ve Safder Kartoğlu Koşu Grubu’ndan atletlerin katıldığı 10K yarışında kadın ve erkeklerde toplam 18 kategoride 47 sporcu madalya almaya hak kazandı.


Türk atletizminin efsane isimleri Mehmet Yurdadön, Mehmet Terzi, Veli Ballı, Asım Çetin, Metin Değirmenci, Gazi Aşıkoğlu, Mithat Şahin, Rıza Erdal, Şükrü Oğuzalp, Mirza Egeli, Aycan Kurtcan ve Gülşen Sönmez, etkinliğe destek vermek amacıyla Çaycuma’ya geldi.

“Ben de sizin bir hemşeriniz sayılırım. Dört yıl Zonguldak’ta Zonguldakspor ve MTA Stad Atletik takımının formasını giydim” sözleriyle koşuya olan yakınlığını dile getiren efsane atlet Mehmet Terzi, katıldığı halk koşusunda 70–74 yaş grubunda dereceye girerek büyük takdir topladı.

10 kilometrelik parkurda mücadele eden Eskişehirli sporculardan Bahar Sezer, yaş kategorisinde ikinci, Cenk Algın ise kendi kategorisinde üçüncü olarak kürsüye çıktı ve kupalarını kaldırdı.

Bu önemli başarı, hem sporcular hem de Eskişehir adına büyük bir gurur kaynağı oldu. Sezer ve Algın’ın dereceleri, Eskişehir’in spor alanındaki yükselen profilini güçlendirirken, kentin yerel sporcularının ulusal ve uluslararası organizasyonlarda daha görünür hale gelmesine katkı sağladı.

Kaynak: Haber Merkezi