İlk adımı atacaklar mı?

Eskişehirspor cephesinde oluşan yeni yönetim şimdi şehirde birlik-beraberliği sağlamak adına kulüpten alacağı bulunan isimlerin borçlarını silme işlemini dört gözle bekliyor. Es Es cephesinde eski kulüp başkanlarından Sinan Özeçoğlu’nun 12 milyon, Mesut Hoşcan’ın 7 milyonluk alacaklarına yönelik bir hareket yapıp yapmayacakları merakla bekleniyor.

Siyah kırmızılı camiada yapılan son genel kurulda resmi borcun 433 milyon TL olarak açıklanması ve kulüpten birçok kişinin alacakları görünen tablosunun değişmesi için Eskişehirspor Kulübü Başkanı Ulaş Entok’un bir kampanya başlatılmasını beklediği ifade edildi. Bursaspor’un yaptığı kampanyanın aksine alacaklıların borçlarını silmesi bekleniyor.

59. yaşı umutla kutlama girişimi

58 yıllık camianın 19 Haziran’da coşkulu bir kutlama ile 59.yaş gününe kadar şehirde bir hareketliğin başlaması bekleniyor. Kampanyanın Eskişehirspor’dan alacakları olanların kulübe bir katkı sunup, sunmayacakları merakla takip ediliyor. Camiadan 1 milyonluk alacakları bulunan Ahmet Başal’ın yönetime girmesi ilk adıma işaret olarak yorumlandı.

Özeçoğlu’nun 12 milyon TL

Eskişehirspor’da başkanlık yapan isimlerden Sinan Özeçoğlu yönetim anlamında en çok alacağı bulunan isim. Özeçoğlu’nun kulüpten 12 milyon 241 bin TL’lik bir alacağı bulunuyor. Bugüne kadar bir yaptırım gerçekleştirmeyen Özeçoğlu’nun söz konusu kampanyanın başlamasıyla birlikte alacağından ciddi şekilde feragat etmesi tüm şehrin dileği oldu.

Hoşcan’ın 7 milyon TL

Eskişehirspor’un süper ligde yer aldığı ve üç yıl 2013-2016 yılları arasında kulübün başkanı olan Mesut Hoşcan’ın da alacağı olan net rakam ortaya çıktı. Hoşcan’ın başkanlığında 2016’da yılında takımın süper ligden düştükten sonra bir daha o ligi göremeyen Eskişehirspor’dan alacağı olan rakam 7 milyon 529 bin TL olarak kayıtlara geçti.

Öncelik profesyonel lig

Eskişehirspor’da yönetimin seçilmesinde ‘ortak aday’ olarak kongreye tek liste ile giren Ulaş Entok ve ekibi ciddi adımlar atarak hedeflenen şampiyonluğa ulaşmak niyetindeler.Yönetimin tek hedefi öncelikli olarak A takımın biran önce profesyonel liglere dönüşü sağlanacak ve ardından yeni teknik ekip ve kadro için transferlere başlanarak erken adım atmak niyetindeler.

Üst Kurul’da kimler olacak?

Eskişehirspor için iki toplantı gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç liderlik ettikleri yeni yönetimin oluşmasında pay sahibi oldular. Şimdi yönetim netleşti. Toplantılarda kulübün ayağa kalkması için oluşacak üst kurullara gözler çevrildi. Kimler yer alacak bilinmiyor.

Eski yöneticilerin alacakları

Sinan Özeçoğlu - 12 milyon 241 bin 146 TL

Mesut Hoşcan - 7 milyon 529 bin 552 TL

Ahmet Başal - 1 milyon 843 bin TL

Ahmet Sezer Ergezer - 1 milyon 301 bin TL

Murat Ilgaz - 1 milyon TL

Mehmet Şimşek - 867 bin 78 TL

Ahmet Yalçın - 863 bin 797 TL

Erdal Şahbaz - 854 bin 949 TL

Fatih Baturaygil - 833 bin 380 TL

Erkan Koca - 705 bin 333 TL

Kaan Ay - 573 bin 560 TL

Mulla Şahbaz - 546 bin TL

Hasan Murat Kahya - 500 bin TL

İsmail Hakkı Gül - 460 bin TL

İsmail Aydın Begiter - 447 bin TL

İsmail Ilgaz - 432 bin TL

Hakan Sayın - 414 bin TL

Cem Sağlam - 411 bin 29 TL

Kaynak: Spor Servisi