Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta liderlik koltuğuna ligin 7. haftasında oturan Eskişehirspor o günden bugüne liderliği rakiplerine kaptırmadan emin adımlarla şampiyonluk yürüyüşünü sürdürüyor.

86 gündür lider

Kırmızı şimşekler 26 Kasım 2023 tarihinde oturduğu liderlik koltuğunda aradan geçen 86 günlük sürede en yakın rakibi 1926 Polatlı Belediyespor’un önünde 2 puan farkla liderliğini devam ettirerek bu grupta şampiyonluğun en büyük favorisi olduklarını herkese kanıtladılar.

Eskişehirspor bu sezon ligden çekilen Kozlu Belediyespor maçlarında oynamadan hükmen 3-0’lık sonuçlarla kazandı. Resmi maçlarda oynadığı 14 maçta 32 gol bulan siyah kırmızılı ekibimiz maç başına 2 golü geçen performansıyla dikkat çekiyor.

Gol krallığı yarışı

Eskişehirspor'da bir taraftan şampiyonluk yürüyüşü sürerken bir taraftan da gol krallığı heyecanı yaşanıyor. Gol krallığı yarışında önemli bir yol kat eden isimlerden Ercan Kuruçay ve Sergen Şakirler attıkları 11’er golle ön planda. İki isim EsEs’in attığı 32 golün 22’sine imzalarını atmış durumda. Sezonun tamamlanmasına 19 maçlık seri kala her iki oyuncunun gollerine devam etmesi hem camianın arzusu hem de krallık yarışında önemli bir adım olarak görülüyor.

Muhabir: Fatih Arduç