Neden karar alındı?

Eskişehirspor cephesinde bugüne kadar görülmemiş bir şekilde gerçekleştirilen ilk toplantıda Olağan Mali Genel Kurul ve Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’a kongre kararı alanlarla, kongrede aday olacağı bildirilen isimlerin hiçbirinin salona gelmemesi büyük tepki aldı.

Yıllardır yapılan kongrelerde ilk toplantıda çoğunluğun sağlanamayacağı bilinmesine rağmen geçmişte gerçekleşen kongrelere mevcut yönetim ya da eski yöneticiler mutlaka genel kurullara katılıyordu.

Kimse gelmedi

Eskişehirspor’da Olağanüstü Seçimli Genel Kurul kararı alan Kulüp Başkanı Erkan Koca ve ekibindeki hiçbir isim Yunus Emre Kültür Merkezi’nde görülmemesi, salona gelmemesi Eskişehirspor’u iyi günlerin beklemediğine işaret olarak yorumlandı. 26 kişilik delegenin katıldığı kongrede bu kadar çaresiz, sahipsiz bırakılan 58 yıllık çınarın yok oluşunu izleyenlere çığ gibi tepki var. Eskişehirspor’daki bu gidişatın hayra alamet olmadığı görüşü herkes tarafından takip ediliyor.

Tarihte en düşük katılım

Yıllarca Süper Lig’de mücadele veren Eskişehirspor kongrelerinin ertelenmesine rağmen taraftarların, delegelerin ilgi gösterdiği genel kurula tarihin en düşük katlımı gerçekleşti. Bugüne kadar yapılan genel kurullara kalıtım gerçekleştirilip imzaların atıldığı 80-100 kişilik katımlar oluyordu. Ne var ki, son genel kurulun ilk toplantısına sadece 26 delegenin haziruna imza atması şaşkınlık yaratmaktan öte Eskişehirspor’un yalnız bırakıldığı anlamını taşıyor olması dikkat çekiyor.

Kaynak: Spor Servisi