2023-2024 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta  mücadele vermek zorunda kalan Eskişehirspor ilk kez amatör lig statüsünde 58 yıl sonra yer aldı.

Kozlu takımı çekildi

Siyah kırmızılı takım yapılan transferler ve teknik adamlarla başarıya ulaşılacağı düşünülen

ve rahat şekilde şampiyonluğun geleceği inancıyla başlayan sezonda hayal karıklığı yaşadı.

Eskişehirspor bu sezon 24 maçta sahada puan savaşı verdi. Ligden çekilen Kozlu Belediyespor takımı karşısında ligde mücadele veren 13 takım iki maçtan hükmen galibiyetler neticesinde 6 puanı ceplerine koydu.

15 kez kazandılar

Resmi olarak çıkılan 24 maçta şimşekler 15 maçta sahadan galibiyetle ayrılırken 4 galibiyet ve 5 yenilgi aldı. Rakip ağlara 50 gol bırakılırken kalesinde Eskişehir plakası yakalandı 26 gol gördü. Ligden düşen ekipler göz önüne alındığında Eskişehirspor iki maçta kazandığı kadar kaybettiği puanlarda dikkat çekti. Toplanan 49 puanın 12’sini Eskişehir Demirspor ve Yunusemrespor maçlarında kazandı.

Polatlı’ya iki kez kaybettik

Şampiyonluk umutlarıyla dolu şekilde başlanan sezonun ardından iki maçta kaybettiğimiz tek rakip şampiyon olan 1926 Polatlı Belediyespor takımı oldu. Son puan cetveli tablosuna bakıldığında 2 maçtan sıfır çeken Es Es’ler adeta rakibine şampiyonluğu hediye etmiş oldu. Sezonun bitmesiyle hikaye de son buldu. Yapılan onca desteğe rağmen, takıma kazandırılan isimlere rağmen şampiyonluk gitti.

Küme düşenlere yenildik

Bölgesel Amatör Lig 6. Grupta sezon sonunun gelmesiyle birlikte Eskişehirspor’un küme düşen takımlara puan kaybetmesi en acı tarafıydı. Gölbaşı’na kaybeden, Kaynaşlı önünde iki puanın kaybedilişi en acı tarafıydı. Es Es’ler sadece Kırşehir Gençlik takımını iki maçta yenip 6 puan alırken ligi 3.sırada bitirmek zorunda kaldı. İç sahada ve dış sahada farklı tablonun çizilmiş olması işe nokta koydu.

İçeride plakayı yakaladık

Şimşekler BAL’da grubunda içeride ve dışarıda topladığı puanlarla lider 1926 Polatlı Belediyespor’un ardından ikinci sırada olmasına rağmen ikili averaj nedeniyle sezonu Alaplı’nın ardından aynı puanla 3.sırada tamamladı. İç sahada 12 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 16 puan topladı. Dış saha tablosunda 12 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgiyle 23 puana ulaştı.

Kaynak: Spor Servisi