Rektör Şenocak’ın YÖK Üyeliğine atanarak görevden ayrılması sonrasında, ESOGÜ’nün sürekli menfi konu ya da iddialarla gündeme gelmesi ve üniversite yönetiminin her defasında sessiz kalarak bir açıklamada bulunmaması Eskişehir kamuoyunda tepkilere neden oluyor.

İddialar gündemden düşmüyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi son günlerde sık sık olumsuz olaylarla adından söz ettiren bir kurum haline gelirken, üniversite yönetiminin hiçbir konuda bilgilendirici açıklama yapmaması ise dikkat çekiyor. Üniversitede yaşanan görev değişiklikleri, kurumda çalışanların arasında çalışma barışının bozulduğu, hastaların ve sağlıkçıların yaşadığı çok sayıda soruna karşı çözüm üretilmediği de üniversite ile ilgili iddialar arasında. 

Üniversitede dikkat çeken iniş

ESOGÜ’deki rektör değişikliği sonrası Prof. Dr. Kamil Çolak dönemi başladı, Fakat bu süreçte üniversite yine inişe geçmeye başladı. Bu dönemde Times Higher Education’ın dünyanın en iyi üniversitelerini belirlediği listede ESOGÜ ilk 500 dışında kaldı, Türkiye sıralamasında ise ilk 20’ye dahi giremedi.

İstifalar damgasını vurdu

ESOGÜ’ye genel sekreter olarak atanan Tahsin Yamak’ın istifası da Rektör Danışmanı gibi önemli isimlerin istifalarını getirdi. Yaşananlar sonrası, üniversitede toparlanma süreci beklenirken üniversite ile ilgili iddialar dinmek bilmiyor. Üniversitelerdeki görevlendirmeler ve değişikliklerin siyasilerin müdahalesi olarak gerçekleştiği öne sürülüyor. 

Maaşları yatmayan sağlık çalışanları

20 Aralık 2023’te ise üniversite yine kuruma yakışmayan bir haberle gündem oldu. Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Recep Öztürk, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde, sağlık çalışanlarının maaş günlerinin gelmesine rağmen ödemelerinin yapılmadığını söyleyerek duruma tepki göstermişti. 

ESOGÜ’de yemek skandalı

6 Ekim 2023’te ESOGÜ’de sağlıkçılara verilen yemekten çıkan kurt iddiası gündem oldu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sağlık personeline verilen yemekte kurt çıktığı iddia edimiş ve sosyal medyaya düşen görüntü pes dedirtmişti. Basında ‘ESOGÜ’de bir yemek skandalı daha’ başlığıyla duyurulan başka bir olayda ise bu defa da sağlık personeline servis edilen yemeğin içerisinden plastik bir eldiven parçası çıktığı iddia edilmişti. 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde yaşanan skandallar kamuoyunda gündem olmaya devam ederken, üniversite yönetimin sessizliği dikkat çekiyor. Olaylara ilişkin rektörlük tarafından herhangi bir açıklama yapılmaması Eskişehirlilerin zihinlerinde soru işaretlerine neden oluyor. 

Kaynak: Haber Merkezi