Doğalgaz ile ısındığınız bir eviniz varsa ve kış aylarında hem evi ısıtamıyor hem de yüzlerce lira doğalgaz faturası ödüyorsanız bu yöntemler kesenize iyi gelecek…

Öncelikle kombi bakımlarınızı zamanında ve doğru bir şekilde yaptırdığınızdan emin olun aynı şekilde peteklerinizin de öyle. Çünkü verimli şekilde çalışmayan kombi ve petek ısı kaybına sebep olur.

Bir sonraki aşama ise evinizde az eşya olmasından kaçınmak çünkü emin olun eşya, özellikle halı bulunan evlerde sıcaklık her zaman daha iyi yalıtılıyor. Bunun dışında dış cephe yalıtımınızın da olması evdeki sıcaklığın korunmasına yardımcı olacaktır. Gelelim bireysel olarak yapılabilecek şeylere… 

Her ne kadar pencereleriniz kaliteli de olsa camlardan gelen soğuk kış aylarında evin ısısını etkiler ve kombinin evi ısıtmak için daha çok efor sarf etmesine neden olur. Bu nedenle camlarınızın arasını süngerler yardımıyla kapayabilir ya da bir ustadan yardım alarak can arasına yapılan silikonlardan destek alabilirsiniz. Unutmayın ki bir yerden soğuk geliyorsa hem cebinize hem kendinize zarar. 

Bir sonraki durağımız banyo/tuvalet havalandırmaları. Biz fark etmesek de bu havalandırmalar boşluklardadır ve apartmanın tüm soğuğunun buram buram oradan geldiğini hissederiz. Yapacağımız şey ise basit. Havalandırmayı kış aylarında kapalı tutabiliriz. Ve son olarak dış kapı arası. Kapı aralarına soğuktan koruyucu ürünler koymak dışarıdan gelen soğuğu kesecek ve her zaman sıcacık bir eve sahip olmanızı sağlayacak.

Eskişehir zeytinyağında markalaşıyor Eskişehir zeytinyağında markalaşıyor

Unutmayın hiçbir şey sağlığınızdan daha değerli değil kombi bakımları atlanmamalı ve düzenli aralıklarla petek bakımlarını yapmalıyız.

Kaynak: Haber Merkezi