Onun arabası var, güzel mi güzel...

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci başkanlığındaki yeni yönetimin, önceki dönemdeki işlemlere yönelik olarak sıkı denetimleri neticesinde ortaya koydukları iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

Aktarılan hadiseler ise yenilir yutulur gibi değil.

                                                                ***

Daha birkaç hafta önce Başkan Dökmeci tarafından yapılan açıklamayla; ‘Sivrihisar Belediyesi’nin mülkiyetinde olan ve geçmiş dönemde 5393 Sayılı Belediye Kanununa aykırı olarak Belediye iştiraki olan şirkete ‘ücretsiz devredilen’ 15 işyerinin, Belediye bünyesine geri alınacağı duyurulmuş ve usulsüz yapılan bu işlem neticesinde belediye kaynaklarının zarara uğratıldığı’ belirtilmişti.

Gerek Sivrihisar gerekse Eskişehir kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu hadiseyi, ‘Vahim İddialar’ başlıklı köşe yazımızla sizlerle paylaşmıştık.

Yazının devamı için tıklayınız...

Bilen’in açıklamaları ve bir havuz problemi…

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, esnafın ekonomik sıkıntılarının her geçen gün arttığını ifade ederek, gelinen noktada pek çok esnafın banka hesaplarının takibe düştüğünü ve bu durumun kişileri bunalıma sürüklediğini belirtti.

(İlgili açıklamanın tam metnini, Şehir Gazetesi’nde okuyabilirsiniz.)

                                                            ***

Peki durum gerçekten Bahar Bilen’in söylediği kadar vahim mi?

Açıkçası söylediklerinin eksiği var, fazlası yok.

Esnaftan emekliye, çalışanlardan sanayicilere kadar hemen herkesin, ekonomik sıkıntıları iliklerine kadar hissettiği bir dönemden geçiyoruz.

Yazının devamı için tıklayınız...

Hatipoğlu açıklamasında haklı mı?…

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi.

‘Ekonomi yönetimimizin kararlı tutumu bir bir meyvelerini veriyor. Gri listeden çıkmayı da başardık! İhracat her ay rekor kırarken, enflasyonda kontrol altına alındı. Duraksamadan çıkmaya çok az kaldı inşallah.’

                                                             ***

Evet efendim; Sayın Hatipoğlu’nun açıklaması bu şekilde.

Hatipoğlu,her ne kadar ekonomi konusunda oldukça iyimser bir tablo ortaya koysa da bu konuda kendisine katılmak pek de mümkün değil.

Bahsettiği parametrelere bakarsak:

Mayıs ayı sonu itibariyle, ihracatın ithalatı karşılama oranı ancak yüzde 78,7 seviyelerinde.

Yazının devamı için tıklayınız...

Milletvekili Süllü’den sert tepki…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),  Haziran ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı.

TÜİK rakamları ile bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu ENAG tarafından açıklanan veriler arasında büyük fark olmasına; iş, siyaset ve sanat dünyası başta olmak üzere pek çok kesimden tepki geldi.

                                                            ***

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de yaşanan bu duruma sessiz kalmadı.

Milletvekili Süllü, sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"ENAG'ın açıkladığı aylık enflasyon %4,27, yıllık enflasyon %113,08 iken, TÜİK'in verileri aylık %1,64 ve yıllık %71,60 olarak belirtiyor. TÜİK'in bu verileri GERÇEĞİ YANSITMIYOR! Halkın cebini yakan gerçek enflasyonu gizlemek için yapılan manipülasyonlar kabul edilemez. Vatandaşımızın yaşadığı ekonomik sorunlar, artan fiyatlar ve düşen alım gücü, bu sahte verilerle örtbas edilemez. AKP hükümeti, ekonomiyi yönetemediği gibi, gerçek verileri saklayarak halkı yanıltmaya çalışıyor. Enflasyonla mücadele etmek yerine rakamları manipüle eden hükümet, halkın güvenini sarsıyor ve ülkenin ekonomik geleceğini tehlikeye atıyor. Şeffaflık ve gerçekçi politikalara ihtiyacımız var! Halk artık gerçekleri görmek ve buna göre çözüm üretilmesini istiyor. Yeter artık!"

Yazının devamı için tıklayınız...

Başkan Dökmeci çıtayı oldukça yukarı taşıdı…

Merakla beklenen Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali bugün başlıyor.

Sivrihisar Belediyesi tarafından 5-6-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Sivrihisar Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali’nde bu sene, Efsane 90’lar grubu (Murat Makar, Hazal, Seçil, Zafer Peker, Taner), Tuğçe Kandemir, Oğuzhan Koç ve Haluk Levent Sivrihisarlılarla ve ziyaretçilerle buluşacak.

                                                         ***

Konserlerin yanı sıra Sivrihisar Açık Hava Heykel müzesi alanı etrafında birbirinden farklı etkinliklerle de Sivrihisarlılar keyifli dakikalar geçirebilecekler. Çocuklar için kurulacak oyun park alanlarıyla, kurulacak stantlarla ve gerçekleştirilecek sempozyumlarla danstan tiyatroya, fotoğraftan resme, filmden karikatüre, edebiyattan müziğe kadar dopdolu bir festival olacak. Aynı zamanda Meksika, Bulgaristan, Kosova, KKTC, Ukrayna ve yerel Halk Dansları ekiplerinin katılacağı ve 3 gün boyunca hem Sivrihisar’da hem de Eskişehir Valiliği önünde gerçekleşecek dans etkinlikleri ile  festival renklenecek.

                                                           ***

Bu sene ilk defa düzenlenecek olan Nasreddin Hoca Sanat Sempozyumu ile ulusal ve uluslararası mecradan 40 ressamın Sivrihisar’da ağırlanması da gerçekleşecek. Farklı ülkelerden gelen ressamlar, Sivrihisar’da 3 gün boyunca Nasreddin Hoca temasıyla resimler gerçekleştirip, bu resimleri Sivrihisar’da sergileme imkanı bulacaklar.

Yazının devamı için tıklayınız...

Editör: Şehir Gazetesi