Eskişehir’de çok sayıda vatandaşın defalarca dile getirdiği başıboş köpeklerle ilgili sorunun çözümü noktasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesince yapılması planlanan çalışmanın yer tahsisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay geldi. 

Konuyla ilgili ilk değerlendirme AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’tan gelmişti. Eskişehir’e yapılması planlanan hayvan barınağı ile ilgili bir açıklama da AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’ndan geldi. Hatipoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Yerel seçimlerde şehrimizin sokaklarında yaşayan can dostlarımız için hayvan bakım evlerinin önemine defalarca dikkat çekmiştik. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Odunpazarı ilçemizin Sarısungur Mahallesi'nde 10.750 m²'lik 14020 ada 10 parsel numaralı taşınmazı şehrimize hayvan bakımevi yapımı için tahsis etti. Bu adım sayesinde umarım Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, uzun yıllardır yokluğu hissedilen hayvan bakım evimiz hızla kentimize kazandırılır. Tüm can dostlarımız modern, sağlıklı ve mutlu yuvalarına kavuşur”

Sembolik düzeyde küçük bir alan

Eskişehirli vatandaşlar ise, konuyla ilgili değerlendirmelerinde şu ifadelere yer verdiler;

Sayın vekilim tahsis edilen bu 10 dönümlük alan sembolik düzeyde küçük bir alan.Alt seviye olan Tepebaşı Belediyesi'nin hayvan barınağı dahi 30 dönüm ve çok çok yetersiz durumda.Eskisehir için en az 50 dönüm (yani Millet Bahçesi) kadar bir alan gerekli.

Mezarlığın genişlemesi düşünülürse sorun yaratmaz mı?

Bu parsel toplamda yaklaşık 57-58 bin metrekare. Bakanlık 10750 metrekareyi neye göre, parselin hangi kenarından ayırdı merak ettim doğrusu. Ayrıca bu parsel asri mezarlığa 500-600 metre uzaklıkta. İleride mezarlığın genişlemesi düşünülürse sorun yaratmaz mı?

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı