İftar saatlerinde bir restoranda oruç açmak oldukça zordur. Kalabalık masalar, geç gelen sipariş, ezan saatine yetişemeyen tabak derken en iyi seçeneğin evimizde kurduğumuz sofralar olduğunu görürüz. Ama dışarıda yapılan yemeklerde de elbette gözümüz kalır. Bu yüzden size dışarıda yapılmış hissi veren ev yapımı İskender tarifiyle geldik.

İskender kendi başına doyurucu bir seçenek olduğu için başlangıç olarak menümüze bir seçenek eklemiyoruz fakat çorbasız oruç açamayanlar için yoğurt çorbası hafif ve mideyi yormayacak bir tercih olacaktır.

Ev yapımı İskender için gereken malzemeler; 

300 gram dana eti

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 tutam kekik

1 tutam kuru biberiye

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kimyon

Tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için

1 yemek kaşığı biber, 1 yemek kaşığı domates salçası

Kırmızı toz biber

Eskişehir’de çekilen bu film yurt dışı festivallere gidiyor Eskişehir’de çekilen bu film yurt dışı festivallere gidiyor

Su

Taban için

Ramazan pidesi (Tercihe göre tırnak pide de kullanılabilir)

Gelelim bu basit ve bütçeye uygun tarifimize… Öncelikle kullanacağımız eti bir süre buzdolabında dondurmak faydalı olacaktır. Çünkü buz tutmuş eti daha ince kesebilir ve yaprak döner görünümü elde edebilirsiniz. İnce ince doğradığımız eti geniş bir kaba alıyoruz. İçerisine 1 adet rendelenmiş ve suyu alınmış soğan, 2 diş ezilmiş sarımsak ve diğer baharatları ekliyoruz. Ardından iyice malzemelerini yedirdiğimiz karışımı streç film ile kapayıp zamanımız varsa 5-6 saat buzdolabında bekletiyoruz. Bu sırada İskender sosunuzu hazırlayabilir, pidelerinizi ufak ufak doğrayabilirsiniz.

Dinlenmiş etlerimizi dolaptan çıkarıp kısık ateşte 1 yemek kaşığı tereyağı ile pişme zevkinize göre pişirebilirsiniz. Doğramış olduğumuz pideleri tabaklara ayırıp üzerine hazırladığımız salça sosunu ekliyoruz. 
Son olarak da etimizi ekleyip iftarı bekliyoruz. Tabağımızın kenarına tercihen közlenmiş biber ve yoğurt ekleyerek restoran yemeği görüntüsüyle misafirlerinizi mest edebilirsiniz.

Yanına garnitür seçenek istiyorsanız közlenmiş patlıcan güzel bir uyum olacaktır. 

Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi