Eskişehir’de çekilen bu film yurt dışı festivallere gidiyor Eskişehir’de çekilen bu film yurt dışı festivallere gidiyor

Ramazan ayı neredeyse 10 yıldan fazla zamandır yaz aylarına denk geliyor. Bu nedenle sofralar karpuz peynirle kurulur, fazlasına gerek kalmazdı. Fakat bu sene bahar aylarının başına gelmesiyle yemek çeşitlerine daha çok önem verilmeye başlandı. Çünkü susuzluk hissinden çok açlık hissi hava şartları sebebiyle daha ağır basıyor. Evet gelelim bu akşamın iftar menüsüne.

Çorbasız sofraya oturamayanlar için çorba tercihimiz mis gibi ev yapımı tarhana çorbası. Sofraların vazgeçilmezi ve hem lezzetli hem de doyurucu bir seçenek.

Ana yemekte ise 7’den 70’e herkesin yüzünü güldürecek bir seçenek, Fırında balık. Balık yapmanın herkese göre kendi yöntemleri vardır. Herkes kendi ağız tadına göre bir şeyler ekler ya da çıkarır. Bu nedenle fırında balık için tarif vermeyeceğiz tek önemli nokta balıkların taze olmasıdır. 
Evet çocuk balık yemiyor, ben de balıkla doymuyorum diyenlerdenseniz yanına birkaç meze önerimiz de var. Balık yanında yoğurtlu peynirli ara sıcaklar ya da mezeler yapmak açıkçası sağlık açısından hatalıdır. Bu nedenle balıktan sonra genelde tatlı olarak helva verilir. Ya da balık sofrasında içecek olarak şalgam tercih edilir. Bu nedenle yoğurtlu meze yapmıyoruz. Humus, şakşuka gibi mezeler yaparak sofranızı canlandırabilirsiniz. 

Salatasız balık yenmez dediğinizi duyar gibiyim. Elbette narlı roka salatası sofranızı tamamlayacaktır. 

Tatlı olarak da irmik helvası ya da un helvası yaparak her şeyinden memnun olarak kalktığınız bir iftar sofrası kurabilirsiniz. 

Şimdiden afiyet olsun. İftar ve sahur arasında da bol su içmeyi unutmayın.

Kaynak: Haber Merkezi