Ramazan ayının her yıl daha erken gelmesiyle bu yıl okulların açık olduğu, iş yoğunluğumuzun artışta olduğu zamanda yaşıyoruz. Haliyle menüye her gün sulu yemek eklemenin yanı sıra farklı lezzetlere de açığız. İşte bu yüzden bugün menümüz pratik, lezzetli, renkli ve doyurucu.

Ekonomik imkanların zorlanmasıyla birlikte sofralarda et ve et ürünlerinin kullanımı azaldı. Bu yüzden bugünün menüsü aynı zamanda bütçe dostu. İlk olarak çorbamızı hazırlıyoruz. Hafif bir çorba olmasını tercih edecekseniz domates çorbası yapabilirsiniz. 

Ana yemeğimiz ize Falafel. Evet Orta Doğu'ya özgü bir lezzet olan Falafel aslında nohut köftesi. Hem lezzetli hem de doyurucu bu köfteyi yapmak için nohutlar ıslatılır, öğütülür ve baharatlarla karıştırılır. Karışım daha sonra top haline getirilir ve kızartılır veya fırınlanır. Falafel’in tadı, kullanılan baharatlara göre değişebilir, ancak genellikle kimyon, kişniş, zerdeçal ve sarımsak içerir. Yanında yoğurt veya bir içecekle servis edilebilir.

Bunların yanı sıra sofrada illa ki serin ve suyu bir tat arıyorsanız da mısırlı salata harika bir seçim olacaktır.

Eskişehir’e yine toz taşınımı uyarısı Eskişehir’e yine toz taşınımı uyarısı

Son olarak tatlı yerine bir meyve salatası hazırlayabilirsiniz. Hem sağlıklı hem de hafif bir tercih olarak sofradan mutlu bir şekilde ayrılacaksınız.

Şimdiden afiyet olsun…

Kaynak: Haber Merkezi