Hurmasız, çorbasız oruç açamayan tüm misafirler için dört dörtlük bir sofra hazırladık. Öncelikle tatlıyı yapıp soğumaya ve buzdolabında iftara kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Tatlımız herkesin severek yediği hem şerbetli hem sütlü lezzetli mi lezzetli Kıbrıs Tatlısı.

Tatlımız hazır. Sırada hem doyurucu hem lezzetli çorbamız var. Gecenin yıldızı, ekşili köfte çorbası. Çoğu yörede ana yemek olarak sunulan ekşili köfteyi çorba olarak servis edeceğiz. Bol sebzeli ekşili köfteyi, az miktarda çorba kaselerinde vererek misafirlerimizin içini ısıtıyor yüzlerini güldürüyoruz.

Ardından ara sıcakları yapmaya geçebiliriz. Ana yemek en son yapılarak sıcak kalması sağlanabilir. Ara sıcaklarımız arasında zeytinyağlı kereviz, kaşarlı mantar ve yoğurtlu patates topları bulunuyor. Sebzelerle renklendirilmiş bu ara sıcaklar hem sizi yaparken zorlamayacak hem de misafirlerinizi mutlu edecek. 

Evet bu menüye en iyi ana yemek ne gider? Biz İslim Kebabı düşündük. Elbette siz misafirlerinizin zevkine ve ağız tadına göre farklı bir ana yemek seçebilirsiniz.

Son olarak meyhane pilavı ve çoban salatası ile menümüz hazır!

Eskişehir’de mayıs ayında kırağı uyarısı Eskişehir’de mayıs ayında kırağı uyarısı

Şimdiden afiyet olsun!

İftara giderken ne hediye alınır?

Eğer iftar sofrası hazırlayıp misafirleri ağırlayacak kişi siz değil de iftara davetli kişiyseniz akıllarda tek bir soru dolanır durur. İftara giderken ne alınır?

Genelde bu sorunun cevabını ev sahibine sorarız ‘Eksik bir şey var mı?’ ev sahibi eksik varsa söyler, yoksa da haliyle ‘hayır yok’ der. İşte o zaman ne yapacağımızı şaşırırız. Sizlere birkaç iftar hediyesi önerimiz var. 

En klasik öneri elbette kişi sayısına göre güllaç alıp gitmektir ama muhtemelen ev sahibi tatlı yapmıştır bu nedenle herhangi bir tatlı çeşidi almak uygun olmayabilir. Peki ne alacağız? Ev sahibinin saklayacağı, kullanabileceği, hatıra kalacak önerimiz seccade ya da tespih. Evet hem böylece Ramazan ayının hatırası olacak hem de evini sofrasını bereketlendirdiğiniz ev sahibinizi mutlu edeceksiniz. 

Hayırlı, bereketli ramazanlar…

Kaynak: Haber Merkezi