İftardan önce kan şekerimizin en düşük olduğu anlarda canımız her şeyi çekiyor. Bu nedenle sofrada her şeyi bulundurmak istiyoruz. İşte size zengin görünen ama bir o kadar kolay hazırlanabilecek menü…

Sulu bir yemek yapacağımız için çorba yapmayı tercih etmedik fakat menüde et olmadığı için tavuk suyu çorba tercih edilebilir.

Ana yemek için ise zeytinyağlı barbunya yapıyoruz. Öncelikle gerekli tüm malzemeler bunlar;

Zeytinyağlı barbunya

Yaz aylarından buzluğumuza attığımız ayıklanmış barbunya

1 adet orta boy havuç

1 orta boy patates

1 orta boy soğan

Tepebaşı’ndan Eskişehirlilere ücretsiz konser daveti Tepebaşı’ndan Eskişehirlilere ücretsiz konser daveti

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Salça

Öncelikle barbunyaları bir tencerede siyah suyu çıkana dek haşlıyoruz. Bir başka tencerede ise soğan, sarımsak ve havuçları sotelenmeye bırakıyoruz. Burada önemli detay zeytinyağını havuçlar solduktan sonra dökmektir. Zeytinyağlı tüm yemeklerde zeytinyağını sonradan dökmenizi öneririz. Yapışmaz bir tencere ile malzemelerin yapışma sorununu da çözmüş olacaksınız. Kavurduğumuz malzemelerin içerisine salçayı da ekledikten sonra su ve barbunya, patatesi de atıp birbirleriyle harmanlanarak pişmeye bırakıyoruz.

O sırada elbette yanına tereyağlı bir pilav yaparak maharetinizi sergileyebilirsiniz.

Sofrada bir şeyler daha görmek istiyorum diyenler için tüm gün çektiğiniz susuzluğu giderecek buz gibi bir cacık da hazırlayabilirsiniz. Ve son olarak tatlısız sofradan kalkmam diyen için de tatlı önerimiz bol çikolatalı bir spangle!

Evet kısa sürede çok çeşitli bir menüyle iftar soframız hazır! Afiyet olsun.

Kaynak: Haber Merkezi