İstanbul Valiliği, kentte havai fişek, işaret fişeği, meşale ve benzeri patlayıcı-yanıcı maddelerin satışının ve kullanımının 28 Ekim'e kadar yasaklandığını duyurdu. Aynı şekilde Yalova Valiliği tarafından da yasak kararı alındı ve, “28 Temmuz 2025 tarihinden geçerli ikinci bir emre kadar, Yalova İli sınırları içerisinde havai fişek kullanımı yasaklanmıştır.
Bu tedbir ve yasağa uymayanlar hakkında 6831 Sayılı Orman Kanunu, 2872 Sayılı Çevre Kanunu, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre adli ve/veya idari işlem yapılmasına karar verilmiştir” açıklaması yapıldı.
Eskişehir’de de yangın meydana gelmiş ve 10 orman çalışanı şehit olmuştu. Benzer önlemlerin Eskişehir’de alınıp alınmayacağı ise merak ediliyor.