Eskişehir'in Mihalgazi ilçesi Belediye Başkanı Zeynep Güneş'in giyimini hedef alan Mehmet Emin Korkmaz İYİ Parti'den ihraç edildi.

Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, Başkan Zeynep Güneş'i kıyafeti üzerinden hedef alan Mehmet Emin Korkmaz'ın partiden ihraç edildiğini açıkladı.

Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu da açıklamasında Korkmaz'ın paylaşımına tepki göstermişti.

Dervişoğlu "Mihalgazi Belediye Başkanı Sayın Zeynep Güneş Hanımefendi ile telefonda görüştük. Maruz kaldığı edepsizliğin, kutsallarımıza yöneltilmiş aşağılık bir tavır olduğu konusundaki kanaatimi ifade ettim" demişti.

Korkmaz, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sorgulama işlemlerinim tamamlanmasının ardından Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik suçu kapsamında tutuklanması talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, daha sonra tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi