İzmir denizinden çıkan balıklar bulunulan bölgeye göre değişiklik göstermektedir.

Örneğin Gümüldür'de kıyıya yakın bölgelerde mırmır, kefal ve levrek gibi balıklar, açık denizlerde ise çupra, kupes ve barbun gibi balıklar bulunur. Ürkmez'de ise kıyıya yakın bölgelerde kefal, çipura ve lidaki gibi balıklar, açık denizlerde ise mercan, ispendek, levrek, iskorpit, mığrı, sargoz ve karagöz gibi balıklar bulunur.

Diğer bölgelerde ise Çeşme'de lezzetli kalamarlar, Foça'da, denizin tadını en iyi şekilde yansıtan istavritler, Urla'da ise iriliği ve lezzetiyle bilinen kalkan balıkları ile meşhurdur. 

Balıkların genellikle mevsimsel olarak da farklılık gösterdiğini belirtmek gerekir. Örneğin lüfer, palamut ve hamsi gibi balıklar, genellikle sonbahar ve kış aylarında yakalanmaktadır.

Çankırı'nın en meşhur yemeği nedir? Çankırı'nın en meşhur yemeği nedir?

Sonuç olarak İzmir’in her kıyısında farklı bir can, farklı bir dünya vardır. Hem hobi olarak hem de ticari amaçlı İzmir’de deniz oldukça bereketlidir.

Kaynak: Haber Merkezi