Kapadokya'da kış aylarında da balon turları yapılmaktadır. Hatta bazı kişiler kış manzarasının eşliğinde balon turu yapmanın daha özel bir deneyim olduğunu söyler. Ama elbette güvenli bir gezi olması açısından hava koşullarının uçmak için uygun koşullarda olması gerekir. Örneğin aşırı yağış alan ya da rüzgarın tahmin edilemez olduğu günlerde güvenlik önlemleri amacıyla balon seyahatleri gerçekleştirilmemektedir.

Kapadokya geziniz için en uygun zaman bahar ayları olarak görülse de kış aylarının tadı bambaşkadır. Yaz aylarına kıyasla kışın Kapadokya'da daha az turist bulunur. Bu nedenle balon turları da daha az kalabalık olur ve daha rahat bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bunun yanı sıra kışın Kapadokya'da kar yağışı ve buz tutmuş peri bacaları eşliğinde balon turu yapmak bambaşka bir deneyim yaşatır. Ve hepimizin merak ettiği o sorunun cevabı… Evet kış aylarında balon turu fiyatları yaz aylarına göre daha uygun olabilir.

Sonuç olarak Kapadokya’ya hangi mevsimde giderseniz gidin büyüleyici atmosferde kendinizi gökyüzüne emanet edebilirsiniz…

Kaynak: Haber Merkezi