Afyonkarahisar Valiliği, Irak uyruklu bir kişinin evrakları tamam olmasına rağmen ruhsat vermediği gerekçesi ile CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ifadesini istedi.

Köksal, gelişmeye ilişkin kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Yapılan işlemin hukuka uygun olduğunu ifade eden Burcu Köksal şöyle konuştu;

“Iraklı bir kişinin işletmiş olduğu kanuna aykırı, ruhsatsız olarak işlettiği bir işletme belediyemiz tarafından mühürlendi. Bunun üzerine de valilik tarafından bahse konu olan yazı tarafımıza gönderildi. Yaptığımız kayıtlarda, incelemelerde, tetkiklerde belediye kayıtlarımızda Iraklı kişiye ait herhangi bir ruhsat talebinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Yani bizim yaptığımız işlem tamamen hukuka uygun kanuni bir işlemdir” 

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın konu hakkında haberdar olmadığı inandığının altını çizen Köksal şu ifadeleri kullandı;

“Çünkü yazının altında vali yardımcısının ismi ve imzası var. Kendisiyle seçimden sonra da diyalog kurduk. Bununla ilgili ben böyle bir yazınının kendisinin bilgisi dahilinde olmadan gönderildiğini düşünüyorum. Çünkü Vali Hanım beni arayıp, ‘Bir vatandaşın böyle bir iddiası var, böyle şeyler söylüyor. Bununla ilgili nedir işin aslı?’ diye bana bir telefonla sorabilirdi diye düşünüyorum. 

Buradan bütün herkese sesleniyorum. Biz Afyonkarahisar’ı bu memleketi seven, yurtsever, vatansever insanlarla birlikte yöneteceğiz. Ben seçilmiş belediye başkanıyım. Afyonkarahisar’da her iki kişiden birinin oyunu alarak yüzde 51 oyla seçildim. İnsanların seçilmişe saygı duyması gerekiyor. Tıpkı devletin diğer kurumları gibi vatandaşa hizmet etmekle mükellefiz. Bu hizmeti yaparken de bütün kurumlarla birlikte iş birliği içinde çalışırsak bütün kurumlarla birlikte iyi niyetli hareket edersek Afyonkarahisar kalkınır gelişir. Ben buna inanıyorum ve bundan sonra da Afyonkarahisar’ı sivil toplum kuruluşlarıyla, odalarla, muhtarlarla, tüm resmi kurumlarla bu memleketi seven, vatansever insanlarla birlikte yöneteceğimizin bir kez daha altını çiziyorum” 

Muhabir: Beste Temel