Eskişehir'in önemli yatırımları arasında yer alan Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri projesinde sona yaklaşılıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen tesiste inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, binanın büyük ölçüde yükseldiği görülüyor.
Eskişehir Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Oğuz, pazar yerinin bahar aylarında tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Projenin planlanandan daha erken hizmete açılabileceği de gündeme geldi.
500 Milyon Liralık yatırımla hayata geçiyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın alan desteği sağladığı proje, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 500 milyon liralık yatırımıyla hayata geçiriliyor.
Çağdaş mimarisi ve gelişmiş altyapısıyla dikkat çeken tesis, hem pazarcı esnafına hem de vatandaşlara daha konforlu bir alışveriş ortamı sunmayı hedefliyor.
216 tezgâh, 27 balıkçı tezgâhı yer alacak
Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri, geniş kullanım alanları ve farklı ihtiyaçlara yönelik bölümleriyle öne çıkıyor. Tesis bünyesinde 54 tezgâh öbeği içerisinde toplam 216 tezgâh alanı bulunacak. Ayrıca 27 balıkçı tezgâhı, 17 et, kasap ve şarküteri dükkânı ile 40'a yakın soğuk hava deposu da hizmet verecek.
150 araçlık kapalı otopark
Vatandaşların ulaşım ve park sorununu da kolaylaştırması hedeflenen projede, toplam 150 araç kapasiteli kapalı otopark yer alacak. Otoparkın 137 araçlık bölümü normal araçlara, 6 araçlık bölümü ise engelli vatandaşlara ayrılacak.






