Lüleburgaz, Türkiye'nin Kırklareli ilinin en büyük ve en gelişmiş ilçesidir. Kırklareli'nin güneyinde bir mücevher gibi parlayan Lüleburgaz, doğusunda Saray ve Çorlu'nun altın tepelerine, batısında Babaeski'nin yemyeşil ovalarına, kuzeyinde Pınarhisar'ın tarihi surlarına ve güneyinde Hayrabolu ve Muratlı'nın bereketli topraklarına komşu bir şehirdir.

Lüleburgaz'ın nüfusu 2024 yılı itibariyle 123 bin 889’u geçmiştir. İlçede belediye teşkilatı vardır. Tarım, hayvancılık, sanayi ve ticaret gibi çeşitli ekonomik faaliyetler yapılmaktadır. Yol, su, elektrik, kanalizasyon, doğalgaz gibi altyapı hizmetleri mevcuttur. Hastane, okul gibi eğitim ve sağlık kurumları bulunmaktadır. Müze, kütüphane, tiyatro gibi kültürel faaliyetlerin yapılabileceği mekanlar da mevcuttur.

Lüleburgaz'ın şehir olarak kabul edilebilecek tüm kriterlere sahip olduğu görülmektedir. Nüfus, belediye teşkilatı, ekonomik faaliyetler, altyapı, eğitim ve sağlık hizmetleri ve kültürel faaliyetler açısından şehir statüsünü taşımaktadır. Fakat 2024 yılı itibariyle Lüleburgaz, Kırklareli şehrinin bir ilçesidir.

Kaynak: Haber Merkezi