Esentepe Mahallesi Sırma Sokak’ta yol yapımı için tahliye ettirilen 10’dan fazla ev sahiplerince boşaltıldı. Ancak evler yıkılmayınca mahalleli korkudan sokağa giremez oldu. İçişleri Bakanlığı’nın metruk ve boş bırakılan evler konusundaki hassasiyeti ve gelen şikayetlerin hemen Kaymakamlıklar aracılığı sonuca ulaştırılması rahat bir nefes aldırırken Eskişehir’de de mahalle ortasında oluşan metruk evler sokağı vatandaşı kabusu oldu. Esentepe Mahallesi Sırma Sokak’ta İmar planlarında yol olarak görünen ayrıca istimlak da edilerek boşaltılan 10’dan fazla ev sahiplerince tahliye edildi. Yol yapılarak Sırma Sokak devamındaki Yaylalar Sokak ile birleştirilerek geniş bir cadde hedeflenirken evlerin kaderine terk edilmesi büyük sıkıntı yarattı.

YANINDAN GEÇEMİYORUZ

Adeta savaş alanına dönen sokaktan geçmeye korktuklarını söyleyen vatandaşlar, “Evlerin etrafında hiçbir güvenlik önlemi yok. Ayrıca çökme tehlikesi de var. Evlere giren çıkan belli değil. Her türlü insan buralarda dolaşmaya başladı. Sokaktan geçmeye korkuyoruz. Özellikle akşam ve gece saatlerinde kimse buradan geçmeye cesaret edemiyor. Kadınlar, çocuklar herkes korku içinde. Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nden çözüm bekliyoruz. Bu evler ortadan kaldırılsın. Ayrıca burada dev bir çöplük de oluşmaya başladı. Çözüm bekliyoruz” dedi.

 KOKU VE KİRLİLİK VAR

Boş kalan evlerin yağmalandığını ve insanların çöp atmaya başladığını belirten mahalle sakinleri, “Bu evlerde her türlü kötü olay yaşanabilir. Acilen yıkılması lazım. Ayrıca önüne gelen bu bölgeye çöp atıyor. Çevre kirliliği de oluşmaya başladı. Sabah çocuklar okula giderken buradan geçiyor. Acilen önlem alınsın yetkililerden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi