Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) şampiyonluk mücadelesinin son haftasına girilirken, Manavgat Belediyespor cephesinden Eskişehirspor’a yönelik sert açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesinde son haftaya girilirken, Eskişehirspor'un sergilediği tutum, futbol camiasında büyük bir hayal kırıklığı yaratmaktadır. Manavgat Belediyespor, ligin başından beri onurlu bir mücadele sergileyerek, her sahada, her koşulda şampiyonluk için ter dökerken, sözde "efsane" olarak lanse edilen Eskişehirspor'un başvurduğu akıl almaz yöntemler, Türk futbol camiasında hayretle karşılanmaktadır.

Daha önce saha zeminini bahane ederek maçların yerini değiştiren, taraftar avantajı sağlamak için maç saatleriyle oynayan Eskişehirspor'un, şimdi de ligin kaderini belirleyecek son hafta Mezitli 33 Spor karşılaşmasını Konya'ya aldırma çabası, tam anlamıyla pes dedirtmektedir. Bütün Bölgesel Amatör Lig takımları, saha zemini ne olursa olsun kendi şehirlerinin statlarında mücadele ederken, Eskişehirspor'un bu ayrıcalığı nereden gelmektedir? Hangi üstün özelliği, hangi imtiyazı onlara bu pervasızlığı yaşatmaktadır?

Manavgat Belediyespor yönetimi olarak açıkça ifade ediyoruz: Şampiyonluk masa başında yapılan ayak oyunlarıyla değil, sahada bileğin hakkıyla kazanılır. Eskişehirspor'un bu manipülasyonları, ne Manavgat Belediyespor'un azmini kırabilir ne de şampiyonluk inancını sarsabilir. Biz, sahaya çıktığımızda armamızın onurunu, Manavgat şehrinin gururunu temsil ederek, her türlü zorluğa göğüs germeye hazırız.

Artık bu küçük hesaplardan, bu aciz tavırlardan vazgeçin! Eğer gerçekten "efsane" bir kulüpseniz, sahaya çıkın ve gücünüzü dürüstçe gösterin. Rakiplerinizle eşit şartlarda mücadele etmekten kaçarak elde edeceğiniz hiçbir "başarı", camianızın ve Türk futbolunun vicdanında asla kabul görmeyecektir.

Manavgat Belediyespor olarak, son maçımızda da sahaya yüreğimizi koyacak, alın terimizle mücadele edecek ve şampiyonluk kupasını onurumuzla kaldıracağız. Biliyoruz ki, gerçek zaferler saha içinde kazanılır ve bizim bu zafere inancımız tamdır”

Muhabir: Kaan Sezer