Lavanta çayı, lavanta bitkisinin çiçeklerinden elde edilen ve şifalı bitkiler arasında özel bir yere sahip olan bir çay türüdür. Lavanta güzel mor çiçekleri ve hoş kokusuyla tanınır ve yüzyıllardır sağlık ve güzellik alanında kullanılmaktadır. Lavanta çayı bu değerli bitkinin sağlık faydalarını içeceğiniz bir bardak çayda sunar.

Lavanta çayı nasıl hazırlanır?

Lavanta çayı hazırlamak oldukça basittir. Lavanta çayı hazırlamak için yalnızca iki malzemeye ihtiyaç vardır; Taze veya kuru lavanta çiçeği ve kaynar su. İşte lavanta çayı hazırlamak için uygulanması gereken adımlar:

Lavanta çiçeklerini kaynar suyla doldurun.

Kapakla kapatıp demlenmesi için 5-10 dakika bekleyin.

Ardından süzün ve sıcak veya soğuk olarak için.

Lavanta çayı zayıflatır mı?

Lavanta çayı, zayıflamak için bir sihirli değnek değildir. Ancak içerdiği antioksidanlar ve rahatlatıcı etkiler nedeniyle stresi azaltabilir ve böylece aşırı yeme isteğini kontrol etmeye yardımcı olabilir.

Lavanta çayının faydaları

Stres azaltır ve sakinleştirir.

Uyku kalitesini arttırır.

Sindirim sistemini düzenler.

Mide ağrısını azaltır.

Baş ağrısı ve migreni hafifletir.

İltihaplanmayı azaltır.

Bakterilere ve mantarlara karşı korur.

Ağız kokusunu giderir.

Antioksidan açısından zengindir.

Lavanta çayının yan etkileri ve zararları

Genelde lavanta çayı güvenli olarak kabul edilir ancak aşırı tüketim baş ağrısı veya mide rahatsızlığına neden olabilir. Hamilelik veya emzirme döneminde dikkatli olunmalıdır. Lavanta çayı ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu nedenle doktora danışmak önemlidir.

Kaynak: Haber Merkezi