Mide yanması birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Bu nedenle, şikayetinizin nedenini belirlemek ve doğru tedaviyi uygulamak için doktora başvurmanız önemlidir. Fakat günlük hayatınızı ufak çapta etkileyen bir sorunla karşı karşıyaysanız yapabileceğiniz bazı çözümler şunlardır;

Bir bardak suya bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak mide asidini nötralize edebilir ve yanma hissini hafifletebilirsiniz. 
Zencefil mide bulantısını ve hazımsızlığı gidermeye yardımcı olan doğal bir antienflamatuardır. Zencefil çayı içmek veya zencefili çiğnemek mide yanması için etkili bir çözüm olabilir.

Seyreltilmiş elma sirkesi mide asit seviyesini dengeleyerek mide yanmasını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bir bardak suya bir çorba kaşığı elma sirkesi ekleyip karıştırarak tüketebilirsiniz.

Meyan kökü mide asidi üretimini düzenlemeye yardımcı olan bir bitkidir. Meyan kökü takviyesi almak veya meyan kökü çayı içmek mide yanmasını hafifletmede etkili olabilir.

En önemlisi bol miktarda su içmektir. Su sindirimi kolaylaştırır ve mide asidinin yemek borusuna geri kaçmasını engeller. Günde en az 2 litre su içmeye özen gösterin.

Mide yanması şikayetiniz sık sık tekrarlıyorsa ve günlük hayatınızı etkiliyorsa doktora başvurmanız önemlidir. Doktorunuz mide yanmasının nedenini teşhis edip gerekli tedaviyi uygulayacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi