Nar dünyanın birçok yerinde yetiştirilen ve sevilen bir meyve olmasının yanı sıra dünyanın en sağlıklı meyvelerinden biridir. Zengin vitamin, mineral ve antioksidan içeriği sayesinde nar birçok soruna şifa olur.

Nar kandaki kötü kolesterolü düşürmeye ve iyi kolesterolü yükseltmeye yardımcı olabilir. Bu da kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını önlemeye yardımcı olabilecek antioksidanlar içerir. Özellikle prostat kanseri, meme kanseri ve kolon kanseri riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Narı tüketmek hastalığa yakalanmadan alınacak bir önlem gibi görülebilir. Nitekim bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilecek vitaminler ve mineraller içerir. Bu nedenle de enfeksiyonlarla savaşmaya ve hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir.

Birçok araştırmada görülmüştür ki nar depresyon tedavisi gören ya da ruh sağlığında çeşitli sorunlar olan hastalar da psikolojik açıdan iyi gelmektedir. Moraliniz bozuk olduğunda nar yemeniz serotonin hormonunuza dolaylı yoldan etki eder.

Nar günlük beslenmeye dahil edilebilecek sağlıklı bir meyvedir. Nar suyu, nar özü veya taze nar olarak tüketilebilir.

Kaynak: Haber Merkezi