Seçim ofisi açılışında konuşan Nebi Hatipoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e sert sözlerle yüklendi. 

İsmini vermediği bir milletvekilinin eşinin belediyede memur olduğunu iddia eden Hatipoğlu, “Şu an belediye başkanı olan kadının eniştesi ESKİ’de daire başkanı” dedi.

Nebi Hatipoğlu şöyle konuştu;

“Belediye başkan adayı belediyeye nasıl girdi biliyor musunuz? Allah rahmet eylesin kocası çok iyi bir insanmış. Herkes çok düzgün insan diye bahsediyor. Kocası genel sekretermiş o şekilde işe girmiş. Belediye başkanının kardeşi daire başkanı, milletvekilinin oğlu Atatürk Kültür Merkezi’nde çalışıyor, milletvekilinin karısı belediyede memur. Şu an belediye başkanı olan kadının eniştesi ESKİ’de daire başkanı. Bunları televizyonda hepinize tek tek anlatacağım. Liyakat olmayan yerde hiçbir şey olmaz. Yıllarca AK Parti’yi liyakatsizlikle suçlayan Yılmaz Büyükerşen’e sesleniyorum; Nerede liyakat? Yeğenin daire başkanı, damadın ESTRAM’ın genel müdürü, nerede liyakat? ESKİ’nin su fiyatlarından vatandaşımız yakınıyor. ESKİ’nin genel müdürü kim? ESKİ’nin genel müdüründe liyakat var mı? ESKİ’nin liyakati var mı? ESKİ’nin genel müdürü diye koyduğunuz arkadaş basın yayın mezunudur. Mühendis değildir. Liyakatsiz olan yerde bereket olmaz”

Kaynak: Haber Merkezi