Başlı, adaylık açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Sıradan bir göreve talip değilim. İktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisinin neferleri ile birlikte yürümeye ve daha fazla mücadele etmeye talibim.

Bizler kadın ve erkek eşitliği için mücadele ederken Ne yazık ki, ülkeyi yöneten iktidar, kadının sadece annelik ve ev kadınlığı rolünü kabul edip, kadına biçtikleri rolle yetinmesini istemektedirler. Kadınlarımızın bu denli değersizleştirildiği, kadın cinayetleri, her türlü şiddet olayının rekor oranlarda arttığı ve yine bu iktidar döneminde kadınlarımızın toplumun dışına daha çok itildiği hepimiz tarafından bilinmektedir.

Ne yazık ki başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere Belediye Meclislerinde ve seçimle gelinen her yerde kadın oranı çok düşük ve yeterince temsil edilmiyor. Bugün;Mecliste sadece beş milletvekilinden birisi kadın. Belediye meclislerinde durum daha kötü. Örneğin Tepebaşı Belediye Meclisinde 13 AK Parti meclis üyesi içinde bir tek kadın meclis üyesi bile yok. Bu durum, ülkemizde kadının yerini gösteren örnek bir tablodur. Büyük hedefi kaybetmeden, birbirimize inanarak el ele omuz omuza mücadele ederek,birbirimizi değerli kılarak, birleşerek başarabiliriz ve başaracağız. Gücümüzün farkındayız. Kadınların neler yapabileceğini biliyoruz. Toplumun yarısı kadındır; o yüzden hiçbir demokratik seçim kadınlar olmadan kazanılamaz. Şimdi yapılması gereken, kadınları ikinci sınıf gören bir siyasi iktidarın karşısında, Cumhuriyet kadınları olarak sonuna kadar direnmek ve mücadele etmektir. Bunun için partimizi iktidar yapmaktan başka çaremiz yoktur. Görev verilmesi halinde bu yolda gücüm tükeninceye kadar çalışacağıma söz veriyorum. Yapacağımız tüm çalışmalarda, yüce Atatürk’ün fikirlerini ve onun devrimlerini kendimize rehber edineceğiz. Ona layık olabilme çabası en büyük motivasyonumuz olacaktır.

Bu amaç ve düşüncelerle, CHP Tepebaşı İlçe Kadın Kolları Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” 

Muhabir: Beste Temel